kuhajte s glasom istre

RECEPT DANA: Najpopularnija novogodišnja torta na internetu, a gotova vrlo brzo

(foto Screenshot)

(foto Screenshot)


Ukusna torta s finom, sočnom kremom zasigurno će biti hit svakog blagdanskog stola. Ova novogodišnja torta jednako je lijepa za oko, kao što je ukusna za nepce.

Premda je spravljanje vrlo jednostavno i brzo (priprema i pečenje traju zajedno malo više od 30 minuta), okus je osvježavajuće božanstven.  

 Sastojci:

2 jaja

8 g vanilin šećera

100 g šećera

50 ml suncokretovog ulja

50 g maslaca

340 g brašna

10 g praška za pecivo

Za kremu:

200 g breskva iz kompota (ocijeđeni)

400 ml mlijeka

10 g vanilin šećera

1 žumance

3 žlice šećera

4 žlice kukuruznog škroba (gustina)

200 ml vrhnja za šlag (već zaslađeno)

usitnjeni bademi

 Priprema

U veliku zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte maslac. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesite tijesto.

Od tijesta odvojite dio te napravite kuglu veličinu šake, omotajte prozirnom folijom pa stavite na 20 minuta u zamrzivač.

Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obložite preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.

Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, dodajte vanilin šećer, žumance i 3 žlice šećera. Zatim dodajte 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješajte pjenjačom da dobijete finu kremu. Ulijte vrhnje za šlag te sve ponovo dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte usitnjene breskve i dobro promiješajte.

Prebacite kremu na tijesto u kalupu pa zagladi. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača. Po tome pospite listiće badema. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180-200 stupnjeva, oko 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i kalupa te pospite šećerom u prahu.

Video OVDJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter