Ilustracija (Pexels)
Kapuska je jedno od onih jela koja mirišu poput doma, a okusi su toliko bogati da ne možete prestati uživati.
Kombinacija sočne mljevene junetine ili janjetine, svježeg kupusa i začina poput metvice i čilija čini ovu varijantu tradicije pravim užitkom.
Uz malo bulgura i povrtnog temeljca, ova jela postaju prava udobnost na tanjuru.
I da, ne zaboravite na fini umak od jogurta i vlasca koji sve zaokružuje u savršenstvo. Ako volite bogate okuse, ovo je recept za vas!
Kupus prepolovite. Stavite ravnu stranu kupusa na radnu plohu prema dolje i ponovno prepolovite. Preokrenite četvrtine i prerežite dijagonalno te uklonite jezgru.
Zagrijte malo ulja u loncu pa dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni miješajući. Zatim dodajte sjeckani luk i češnjak.
Kratko pržite pa dodajte pastu od rajčice, pastu od crvene paprike, pahuljice čilija, svježe mljeveni crni papar, sušenu metvicu i sol. Promiješajte i kuhajte minutu. Dodajte kupus, bulgur i dio povrtnog temeljca ili vode.
Poklopite i lagano pirjajte, povremeno miješajući i dolijevajući još tekućine prema potrebi, sat i pol ili dok kupus ne omekša.
Kušajte i ako treba dodajte malo soli i papra.
Pomiješajte jogurt, vrhnje sol i vlasac. Izvadite gulaš u tanjure pa ukrasite umakom od jogurta i peršinom.
Dobar tek!
Izvor: Punkufer.hr