KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pileća juha najbolji je lijek protiv prehlade

| Autor: Glas Istre
(Facebook Starozagrebački recepti)

(Facebook Starozagrebački recepti)


Stara, dobra pileća juha jedan je od najboljih lijekova protiv prehlade. Divno grije u ove hladne i kišovite dane, a cijela kuća miriše na domaću kuhinju.

Priređuje se od dijelova koji su ostali pri rasijecanju pilića za paniranje (pohanje) kao što su: pileći vrat, hrbat, želuci i jetra, pileće nogice, vrhovi krilca, kožica.

Potrebno:

djelovi pilića za kuhanje

1 luk

5 mrkvica

2 peršinova korijena

malo korijena celera

pola korabice

lišće peršina i celera

3-5 zrna crnog papra

žlica soli

3 litre vode

rezanci ili tarana

Postupak:

Meso dobro operite i stavite kuhati u lonac s hladnom vodom. Povrće očistite, operite i stavite kuhati zajedno s mesom. Dodajte žlicu soli i kuhajte na laganoj vatri oko jedan sat. Juhu kušajte i dosolite. Pri kuhanju ishlapi određena količina vode, a juha je gotova ako je sve povrće mekano a meso polako otpada s kosti.

U posebnu posudu ocijedite manju količinu juhe i zakuhajte tjesteninu.

Na poseban tanjur složite kuhano meso i povrće, te poslužite s kuhanim umakom od rajčice ili hrena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter