(Facebook Starozagrebački recepti)
Stara, dobra pileća juha jedan je od najboljih lijekova protiv prehlade. Divno grije u ove hladne i kišovite dane, a cijela kuća miriše na domaću kuhinju.
Priređuje se od dijelova koji su ostali pri rasijecanju pilića za paniranje (pohanje) kao što su: pileći vrat, hrbat, želuci i jetra, pileće nogice, vrhovi krilca, kožica.
Potrebno:
djelovi pilića za kuhanje
1 luk
5 mrkvica
2 peršinova korijena
malo korijena celera
pola korabice
lišće peršina i celera
3-5 zrna crnog papra
žlica soli
3 litre vode
rezanci ili tarana
Postupak:
Meso dobro operite i stavite kuhati u lonac s hladnom vodom. Povrće očistite, operite i stavite kuhati zajedno s mesom. Dodajte žlicu soli i kuhajte na laganoj vatri oko jedan sat. Juhu kušajte i dosolite. Pri kuhanju ishlapi određena količina vode, a juha je gotova ako je sve povrće mekano a meso polako otpada s kosti.
U posebnu posudu ocijedite manju količinu juhe i zakuhajte tjesteninu.
Na poseban tanjur složite kuhano meso i povrće, te poslužite s kuhanim umakom od rajčice ili hrena.