Youtube
Sa facebook stranice Suzi Josipović Redžepagić preuzeli smo recept za božićni kolač. Ovaj najfiniji i najjednostavniji panettone kolač pripremi se za 20 minuta, a još 40 minuta utroši se za pečenje. Osnova je kupljeni panettone koji se oplemeni dodatnom obradom.
Potrebno:
1 kupljeni panettone
pola litre slatkog vrhnja,
pola litre mlijeka
4 jaja
4 vanilin šećer
1 žličice cimeta
naribane korice 1 cijele naranče
kandirana naranča (komadići)
aroma naranče
1 bijela čokolada (oko 20 dag)
listići badema ( 1 vrećica)
štaub šećer - za posipanje
Priprema:
Panetone narežite na šnite debljine 1 prsta. Napravite smjesu od: pola litre slatkog vrhnja, pola litre mlijeka, 4 jaja, 4 vanilin šećera, 1 žličice cimeta, naribane korice 1 cijele naranče, arome naranče.
Narezane šnite panetonea rasporedite u četvrtasti kalup i zalijte djelom pripremljene smjese. Pospite komadićima bijele čokolade, kandirane naranče i listićima badema.
Ponovo rasporedite red šnita panetonea pa red smjese. Na kraju debelo pospite sa štaub šećerom, komadićima čokolade i listićima badema.
Pecite u pećnici 40 minuta na 180 stupnjeva. Ponovo ga pospite štaub šećerom i poslužite još vruć kolač sa sladoledom od vanilije, ali i hladan je savršen (i drugi i treći dan...).