KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jednostavno i fino - božićni panettone na drugačiji način

| Autor: Glas Istre
Youtube

Youtube


Sa facebook stranice Suzi Josipović Redžepagić preuzeli smo recept za božićni kolač. Ovaj najfiniji i najjednostavniji panettone kolač pripremi se za 20 minuta, a još 40 minuta utroši se za pečenje. Osnova je kupljeni panettone koji se oplemeni dodatnom obradom.

Potrebno:

1 kupljeni panettone

pola litre slatkog vrhnja,

pola litre mlijeka

4 jaja

4 vanilin šećer

1 žličice cimeta

naribane korice 1 cijele naranče

kandirana naranča (komadići)

aroma naranče

1 bijela čokolada (oko 20 dag)

listići badema ( 1 vrećica)

štaub šećer - za posipanje

Priprema:

Panetone narežite na šnite debljine 1 prsta. Napravite smjesu od: pola litre slatkog vrhnja, pola litre mlijeka, 4 jaja, 4 vanilin šećera, 1 žličice cimeta, naribane korice 1 cijele naranče, arome naranče.

Narezane šnite panetonea rasporedite u četvrtasti kalup i zalijte djelom pripremljene smjese. Pospite komadićima bijele čokolade, kandirane naranče i listićima badema.

ilustracijaRaspoređene narezane šnite zalivene smjesom

Ponovo rasporedite red šnita panetonea pa red smjese. Na kraju debelo pospite sa štaub šećerom, komadićima čokolade i listićima badema.

Pecite u pećnici 40 minuta na 180 stupnjeva. Ponovo ga pospite štaub šećerom i poslužite još vruć kolač sa sladoledom od vanilije, ali i hladan je savršen (i drugi i treći dan...).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter