Ilustracija (Pexels)
Tko može odoljeti sočnim ćuftama u bogatom umaku s tjesteninom?
Ovaj recept kombinira sve što volimo: meso, sir, začine i savršen umak koji se topi u ustima.
Uz malo maslinovog ulja, chili papričice za pikantnost i svježi bosiljak na kraju, svaka žlica donosi pravo talijansko uživanje!
Isjeckajte luk na sitno. Izdinstajte ga zajedno s češnjakom na maslinovom ulju i dodajte chili. Dodajte pasatu i malo temeljca i ostavite da lagano krčka.
Izmiješajte mljeveno meso s krušnim mrvicama, naribanim Grana Padano ili Parmigiano Reggiano sirom, dodajte jedno jaje, sol, papar i origano.
Formirajte ćufte pa ih dodajte u umak i ostavite da se to sve skupa kuha oko pola sata na laganoj vatri.
Dodajte temeljac i bosiljak. Ako je umak pregust, dodajte još malo temeljca, a na kraju dodajte i svježi bosiljak.
Linguine skuhajte "al dente" i dodajte ih u umak.
Poslužite u dubokim tanjurima, preko tjestenine naribajte još malo sira i dodajte par listića bosiljka.
Dobar tek!
Izvor: IndexRecepti.