KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Linguine s ćuftama u umaku od rajčice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Tko može odoljeti sočnim ćuftama u bogatom umaku s tjesteninom?

Ovaj recept kombinira sve što volimo: meso, sir, začine i savršen umak koji se topi u ustima.

Uz malo maslinovog ulja, chili papričice za pikantnost i svježi bosiljak na kraju, svaka žlica donosi pravo talijansko uživanje!

Sastojci za umak

  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • maslinovo ulje
  • chili
  • 1 konzerva pasate
  • malo temeljca

Sastojci za ćufte

  • 500 g mljevene govedine (ili 300/200 sa svinjetinom)
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • naribani Grana Padano ili Parmigiano Reggiano
  • svježi origano

Priprema

Isjeckajte luk na sitno. Izdinstajte ga zajedno s češnjakom na maslinovom ulju i dodajte chili. Dodajte pasatu i malo temeljca i ostavite da lagano krčka.

Izmiješajte mljeveno meso s krušnim mrvicama, naribanim Grana Padano ili Parmigiano Reggiano sirom, dodajte jedno jaje, sol, papar i origano.

Formirajte ćufte pa ih dodajte u umak i ostavite da se to sve skupa kuha oko pola sata na laganoj vatri.

Dodajte temeljac i bosiljak. Ako je umak pregust, dodajte još malo temeljca, a na kraju dodajte i svježi bosiljak.

Linguine skuhajte "al dente" i dodajte ih u umak.

Poslužite u dubokim tanjurima, preko tjestenine naribajte još malo sira i dodajte par listića bosiljka.

Dobar tek!

Izvor: IndexRecepti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter