kuhajte s glasom istre

Recept dana: Mađarski složenac od kiselog kupusa i mljevenog mesa

| Autor: Glas Istre
(Wikimedia Commons)

(Wikimedia Commons)


Ako volite jednostavna i ukusna jela, rakott káposzta će vas sigurno osvojiti.

Ovaj mađarski složenac od kiselog kupusa i mljevenog mesa lako je pripremiti, a rezultat je sočan i aromatičan obrok.

Svaka obitelj ima svoju verziju, ali jedno je sigurno: spoj kiselog kupusa i začinjenog mesa uvijek dobro funkcionira.

Idealno za hladnije dane kad vam treba nešto zasitno i ukusno!

Sastojci

  • 500 g mljevenog mesa
  • 1 šalica vode
  • 500 kiselog kupusa
  • majčina dušica
  • 1 šalica kuhane riže
  • dimljena kobasica
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 1 glavica luka
  • 2 žličice slatke mljevene paprike
  • 2 žlice ulja
  • sol, papar

Priprema

Propirjajte luk na ulju pa dodajte meso, mljevenu papriku i vodu. Pirjajte dok tekućina ne ispari.

Kupus isperite i usitnite pa pirjajte dok ne omekša. Začinite ga majčinom dušicom.

U posudu za pečenje složite red kupusa pa red mesa i riže te kobasica narezanih na ploške i ponovno kupusa. Premažite vrhnjem.

Pecite na 180 °C 30 do 45 minuta i ostavite 15 minuta prije posluživanja.

Poslužite s vrhnjem.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter