Ilustracija (Pexels)
Pivo i čokolada?
Malo čudan spoj, ali kada je u pitanju sočan i ukusan čokoladni desert vrijedi probati!
Za ove “pijane pudinge” trebati će vam svega pet sastojaka, te će biti izvrsna prilika za probavanje u društvu tijekom popodnevnog druženja.
Četiri ramekina veličine premažite maslacem i ostavite sa strane.
Stavite maslac, čokoladu i velikodušan prstohvat soli u zdjelu otpornu na toplinu, a tu zdjelu stavite na vrh male posude s vodom koja tek proključala.
Miješajte na pari dok se čokolada i maslac ne rastope, a zatim maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Stavite šećer i jaja u veliku zdjelu za miješanje i tucite mikserom dok ne posvijetle, gotovo udvostruče volumen i budu dovoljno gusti da ostavljaju trag kad se metlice podignu.
U tu smjesu nježno umiješajte otopljenu čokoladu i Guinness.
Žlicom stavljajte smjesu u ramekine, a zatim ohladite u hladnjaku 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 200°C/180°C na ventilator i stavite lim za pečenje na gornju policu da se zagrije.
Ramekine stavite na vrući lim i pecite 18 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoje minutu, a zatim poslužite, piše BBC Food.