Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Čokoladni puding s – pivom

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Pivo i čokolada?

Malo čudan spoj, ali kada je u pitanju sočan i ukusan čokoladni desert vrijedi probati!

Za ove “pijane pudinge” trebati će vam svega pet sastojaka, te će biti izvrsna prilika za probavanje u društvu tijekom popodnevnog druženja.

Sastojci

  • 150 g neslanog maslaca (plus ekstra za podmazivanje)
  • 200 g crne čokolade (70% kakaa), grubo nasjeckane
  • 90 g zlatnog (smeđeg) šećera
  • 3 velika jaja
  • 90 ml Guinness piva

Priprema

Četiri ramekina veličine premažite maslacem i ostavite sa strane.

Stavite maslac, čokoladu i velikodušan prstohvat soli u zdjelu otpornu na toplinu, a tu zdjelu stavite na vrh male posude s vodom koja tek proključala.

Miješajte na pari dok se čokolada i maslac ne rastope, a zatim maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Stavite šećer i jaja u veliku zdjelu za miješanje i tucite mikserom dok ne posvijetle, gotovo udvostruče volumen i budu dovoljno gusti da ostavljaju trag kad se metlice podignu.

U tu smjesu nježno umiješajte otopljenu čokoladu i Guinness.

Žlicom stavljajte smjesu u ramekine, a zatim ohladite u hladnjaku 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 200°C/180°C na ventilator i stavite lim za pečenje na gornju policu da se zagrije.

Ramekine stavite na vrući lim i pecite 18 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoje minutu, a zatim poslužite, piše BBC Food.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter