KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Ukusne srdele sa šalšom na malo drugačiji način

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Petkom se obično priprema riba pa evo jedan recept sa srdelama. S obzirom da nema mjesečine sitna plava riba trebala bi i danas biti u ponudi na ribarnicama.

 Sastojci:

  • 1 kg srdela
  • 250 grama sjeckanih rajčica iz konzerve ili svježih
  • 50 grama krušnih mrvica
  • 1 luk
  • 1 dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, sjemenke koromača

Priprema: 

Srdele očistiti, odstraniti glavu i utrobu, oprati ih i osušiti upijajućim kuhinjskim papirom. Luk narežete na ploške kako biste pripremili umak od rajčica u kojem će se srdele kuhati u pećnici.

Na tavi popržite luk na maslinovom ulju, dodajte bijelo vino. Kada je djelomično isparilo, dodajte svježe ili konzervirane rajčice nasjeckane na komadiće. Posolite i nastavite kuhati oko 30 minuta uz često miješanje.

Srdele rasporedite u tepsiju, prelijte umakom, posolite i popaprite. Mogu se dodati sjemenke koromača i krušne mrvice, poškropite uljem i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 10 minuta.

Srdele rasporedite na posudu za posluživanje i poslužite vruće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter