složenac
Princip "sve u jednoj posudi" praktičan je način pripreme hrane. Takvi su složenci. Ima ih bezbroj varijanti, a za one koji vole piletinu i krumpir predlažemo pileći složenac iz pečnice.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Pileća prsa nasjeckajte na kockice. Luk i krumpir izrežite na ploške. Nauljite dno posude za pečenje, pa poslažite luk. Preko luka ide krumpir narezan na ploške. Na krumpir se poslože prsa izrezana na kockice. U zasebnoj posudi umutite jaje, dodajte vrhnje te sve navedene začine i dobro izmiješajte smjesu. Prelijete je preko krumpira i mesa. Posudu prekrijte folijom za pečenje i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Nakon toga izvadite foliju. Preko skoro gotovo složenca posipa se ribani sir i na kraju se posloži rajčica prethodno izrezana na ploške. Vratite složenac u pećnicu i ostavite da se peče još 10 – 15 minuta.