kuhajte s glasom istre

Recept dana: Juha od povrća s feta sirom

| Autor: Novi list
(Screenshot Instagram)

(Screenshot Instagram)


Svi smo se veselili prazničnim druženjima s najdražima, u to nema sumnje. Ali nakon Božića i Nove godine većini nas je dosta – barem što se hrane tiče. Božićni ručak, kolačići, medenjaci i slično, sve jako ukusno, ali su i dosta teško i može ostaviti osjećaj kamena u želucu.

Ako tražite nešto laganije i zdravije za početak siječnja, ovaj recept za juhu je prava stvar. Hrskavo povrće u kombinaciji s dobrim začinima čini ukusno, zasitno jelo savršeno za nakon blagdana.

Sastojci za 4 porcije

  • 850 ml povrtnog temeljca
  • 4 crvene paprike
  • 250 g rajčice, nasjeckane
  • 150 g celera
  • 2 velike mrkve
  • 150 g fete
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 žlica ružmarina, sitno nasjeckanog
  • Malo soka od limuna
  • Malo čilija u prahu
  • Sol

Priprema

Zakuhajte temeljac u velikom loncu. U međuvremenu operite i očistite paprike te ih narežite na sitne komadiće. Celer i mrkvu ogulite i narežite na sitno. Zatim dodajte povrće u juhu s rajčicama i pastom od rajčice i ostavite da se sve kuha na laganoj vatri oko 15 minuta.

Prepolovite fetu i jednu polovicu izmrvite u juhu. Zatim sve sitno ispasirajte štapnim mikserom. Začinite juhu limunovim sokom, čilijem u prahu i soli. Zatim ju podijelite u zdjelice za juhu. Ukrasite listićima ružmarina i preostalom fetom i poslužite toplo.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter