Ilustracija (Snimio Josip Regovic / Pixsell)
Mlinci se najčešće poslužuju uz piletinu ili puretinu, a mogu se kupiti gotovi ili pripremiti kod kuće, prenosi N1.
Narežite piletinu na komade i kratko popržite.
zvadite meso, a u ulje dodajte kiselo vrhnje te pripremite umak koji ćete začiniti solju, paprom i suhim začinom, uz malo vode.
Mlince izlomite, stavite u posudu i prelijte toplom juhom da omekšaju. Nakon nekoliko minuta ocijedite višak juhe.
Podmažite posudu za pečenje. Na dno stavite polovicu mlinaca, zatim piletinu i pola pripremljenog umaka od vrhnja.
Preko toga složite ostatak mlinaca, prelijte preostalim umakom, naribajte sir i stavite u pećnicu na 200 °C (bez ventilatora) na 30 minuta, dok sir ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Ako želite sami napraviti mlince, potrebni su vam sljedeći sastojci:
Od sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji pola sata. Tijesto podijelite na tri dijela kako bi ga lakše razvaljali, jer smjesa je dovoljna za više osoba. Svaki dio razvaljajte i narežite.
Posložite na lim i pecite na 180-200 °C dok lijepo ne porumeni.
Dobar tek!