Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Piletina s mlincima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Josip Regovic / Pixsell)

Ilustracija (Snimio Josip Regovic / Pixsell)


Mlinci se najčešće poslužuju uz piletinu ili puretinu, a mogu se kupiti gotovi ili pripremiti kod kuće, prenosi N1.

Sastojci

  • oko 600 g mlinaca
  • 500 g pilećeg filea
  • malo ulja i maslaca
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • malo soli, papra i vegete
  • 150 g gaude
  • malo juhe

Priprema

Narežite piletinu na komade i kratko popržite.

zvadite meso, a u ulje dodajte kiselo vrhnje te pripremite umak koji ćete začiniti solju, paprom i suhim začinom, uz malo vode.

Mlince izlomite, stavite u posudu i prelijte toplom juhom da omekšaju. Nakon nekoliko minuta ocijedite višak juhe.

Podmažite posudu za pečenje. Na dno stavite polovicu mlinaca, zatim piletinu i pola pripremljenog umaka od vrhnja.

Preko toga složite ostatak mlinaca, prelijte preostalim umakom, naribajte sir i stavite u pećnicu na 200 °C (bez ventilatora) na 30 minuta, dok sir ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Priprema domaćih mlinaca

Ako želite sami napraviti mlince, potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 500 g glatkog brašna (može pola glatko, pola oštro)
  • 2 cijela jaja
  • 200 ml mlake vode

Od sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da odstoji pola sata. Tijesto podijelite na tri dijela kako bi ga lakše razvaljali, jer smjesa je dovoljna za više osoba. Svaki dio razvaljajte i narežite.

Posložite na lim i pecite na 180-200 °C dok lijepo ne porumeni.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter