Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Lagani kolač od đumbira koji savršeno paše uz čaj

| Autor: Sanda Milinković
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ovaj lagani kolač od đumbira je mekan, sladak i suptilno začinjen, ali još uvijek pahuljast. Savršena je poslastica uz čaj tijekom hladnijih dana!

Sastojci

  • 200 g samodizajućeg brašna
  • 200 g šećera
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 55 g margarina, plus dodatak za podmazivanje:
  • 1 jaje, istučeno
  • 2 žlice zlatnog sirupa
  • 240 ml vruće vode

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180C. Namastite i obložite kalup za pečenje (28x18cm) papirom za pečenje.

U zdjeli pomiješajte brašno, šećer, đumbir i sodu bikarbonu. Prstima utrljajte margarin dok smjesa ne postne nalik krušnim mrvicama.

Dodajte razmućeno jaje, sirup i vruću vodu i dobro izmiješajte drvenom kuhačom dok se smjesa ne sjedini.

Ulijte smjesu u pripremljeni lim i pecite u sredini pećnice 35-40 minuta ili dok ne porumeni i vrh ne postane elastičan na dodir.

Ostaviti da se ohladi u plehu. Kad se ohladi, izrežite na kvadrate, savjetuje BBC Food. 

Poslužite uz čaj!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter