kuhajte s glasom istre

Recept dana: Iskoristite ostatke panettonea za ukusne ražnjiće

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Za Božić mnogi daruju panettone i pandoro, tradicionalne talijanske slastice koje su nezaobilazan dio blagdanskog stola.

Iako su ukusni sami po sebi, često se dogodi da ih tijekom blagdana skupimo nekoliko, pa se nađemo u problemu kako ih iskoristiti do kraja. Umjesto da ih jedete uvijek na isti način, donosimo nekoliko ideja kako uživati u panetonu i pandoru na malo drukčiji način.

Bilo da ih pretvorite u raskošan desert ili doručak, ovi prijedlozi osigurat će da se nijedan komad ne baci, a vi ćete uživati u novim okusima i kreativnim kombinacijama. Prvi prijedlog su ražnjići napravljeni od kockica panettonea, lagano zapečeni u pećnici i preliveni otopljenom tamnom i bijelom čokoladom.

Sastojci

  • 300 grama panettona
  • 200 g bijele čokolade
  • 300 g tamne čokolade
  • 275 g slatkog vrhnja

Priprema

Zagrijte lončić s 150 g vrhnja, a tamnu čokoladu nasjeckajte.

U posudu s čokoladom postepeno dodavati vruće vrhnje i stalno miješati kako biste dobili glatku kremu. Bijelu čokoladu otopiti na pari, a zatim stalno miješajući postepeno dodati slatko vrhnje sobne temperature.

Panettone zatim narezati na kocke, staviti na masni papir i peći osam minuta u prethodno zagrijanoj ventiliranoj pećnici na 190 °C. Kockice zatim slagati na ražnjiće i pokapati s obje čokolade.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter