Ilustracija (Pexels)
Za Božić mnogi daruju panettone i pandoro, tradicionalne talijanske slastice koje su nezaobilazan dio blagdanskog stola.
Iako su ukusni sami po sebi, često se dogodi da ih tijekom blagdana skupimo nekoliko, pa se nađemo u problemu kako ih iskoristiti do kraja. Umjesto da ih jedete uvijek na isti način, donosimo nekoliko ideja kako uživati u panetonu i pandoru na malo drukčiji način.
Bilo da ih pretvorite u raskošan desert ili doručak, ovi prijedlozi osigurat će da se nijedan komad ne baci, a vi ćete uživati u novim okusima i kreativnim kombinacijama. Prvi prijedlog su ražnjići napravljeni od kockica panettonea, lagano zapečeni u pećnici i preliveni otopljenom tamnom i bijelom čokoladom.
Zagrijte lončić s 150 g vrhnja, a tamnu čokoladu nasjeckajte.
U posudu s čokoladom postepeno dodavati vruće vrhnje i stalno miješati kako biste dobili glatku kremu. Bijelu čokoladu otopiti na pari, a zatim stalno miješajući postepeno dodati slatko vrhnje sobne temperature.
Panettone zatim narezati na kocke, staviti na masni papir i peći osam minuta u prethodno zagrijanoj ventiliranoj pećnici na 190 °C. Kockice zatim slagati na ražnjiće i pokapati s obje čokolade.
Dobar tek!