Fuži s bakalarom i slanim sardonima (Snimio Branko Biočić)
U starom dijelu Rapca, dvjestotinjak metara od rive nalazi se Hotel restoran Nostromo vlasnika Valtera Karlovića iz Labina. Osim turista, tu rado zalaze Labinjani, ovdje se slave razni jubileji, dolaze na vrhunsku hranu i delicije ljudi iz cijele regije.Glavnu ulogu u kuhinji Nostroma ima kuhar Dino Juričić iz Labina koji je zadužen za delicije i gastro ponudu. Donosimo danas njegov prijedlog serviranja bakalara.
Sastojci:
Na maslinovom ulju popržiti češnjak, dodati 4-5 očišćenih fileta slanih sardona. Lagano popržiti i podliti s malo vode u kojoj se kuhaju fuži. Ocjeđene fuže dodati na sardone, malo pomiješati sve zajedno i posložiti na tanjur. Posipati s krušnim mrvicama, dodati žlicu bakalara na bijelo i posipati sa svježim kosanim peršinom i dodati maslinovo ulje.