KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Punjeni malancan - jednostavno jelo koje će oduševiti svakog sladokusca

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Patlidžan ili malancan je izuzetno podatno povrće koje možemo prirediti na tisuću načina. Donosimo vam jednostavan recept kako da ih pripremit

 

Sastojci:

  • 4 patlidžana narezana na polovice
  • sol
  • 4 režnja češnjaka
  • 4 kapule
  • 250 ml maslinova ulja
  • pršemula
  • 2 pomidora

 

Priprema:

Malancane narežite na polovice. U gornjem dijelu malancana, na koži duboko zarežite na nekoliko mjesto, posolite i pustite u cjediljci oko sat vremena da puste vodu.

Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani bijeli i crveni luk, pa kad dobije zlatnu boju, dodajte nasjeckani pomidor i dinstajte još 15-ak minuta.

U drugoj tavi popržite polovice patlidžana 15-ak minuta, da unutrašnjost omekša.

Izvadite i stavite u pleh za pečenje, i sredinu napunite smjesom luka i pomidora i dodajte sitno sjeckani češnjak.

Ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, oko 30 minuta.

Izvadite i pospite sitno nasjeckanom pršemulom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter