Ilustracija (Pixabay)
Patlidžan ili malancan je izuzetno podatno povrće koje možemo prirediti na tisuću načina. Donosimo vam jednostavan recept kako da ih pripremit
Sastojci:
Priprema:
Malancane narežite na polovice. U gornjem dijelu malancana, na koži duboko zarežite na nekoliko mjesto, posolite i pustite u cjediljci oko sat vremena da puste vodu.
Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani bijeli i crveni luk, pa kad dobije zlatnu boju, dodajte nasjeckani pomidor i dinstajte još 15-ak minuta.
U drugoj tavi popržite polovice patlidžana 15-ak minuta, da unutrašnjost omekša.
Izvadite i stavite u pleh za pečenje, i sredinu napunite smjesom luka i pomidora i dodajte sitno sjeckani češnjak.
Ubacite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva, oko 30 minuta.
Izvadite i pospite sitno nasjeckanom pršemulom.
Dobar tek!