Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Rižoto s radičem i gorgonzolom

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Pripremili smo poseban recept za užurbane dane u kojima dolazite kući s posla gladni, a volju za kuhanjem ste izgubili po putu.

Rižoto s radičem i gorgonzolom skuhat će se za svega 25 minuta, što vam daje dovoljno vremena da malo dođete k sebi i u miru uživate u ukusnom ručku.

Sastojci za četiri osobe

  • l500 ml povrtnog temeljca
  • 360 g riže carnaroli
  • 300 g crvenog radiča
  • 100 g gorgonzole
  • 70 g oraha
  • pola kapule
  • maslinovo ulje, sol

Priprema

Radič oprati i narezati na trakice. Kapulu nasjeckati na kockice.

Na 2 do 3 žlice maslinova ulja popržiti kapulu, zatim dodati rižu i lagano je tostirati. Podliti toplim povrtnim temeljcem.

Kada tekućina ispari dodati narezani radič, prekriti temeljcem i kuhati 15-ak minuta, povremeno miješati i po potrebi dodati još temeljca.

Kad je riža skoro kuhana maknuti s vatre i umiješati gorgonzolu narezanu na kockice. Ako je potrebno podliti s još temeljca.

Poslužiti odmah posuto s malo grubo narezanih oraha. S obzirom na to da je gorgonzola slana, jelo ne treba dodatno soliti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter