Ilustracija (Pexels)
Ova bogata i kremasta juha od brokule i cheddar sira sadrži 20 grama proteina po porciji!
Kremasta, topla, ukusna – ova zdravija verzija hrane za dušu ostaviti će vas u velikoj želji za još kojim tanjurom!
Veoma je jednostavna za napraviti, a recept donosimo u nastavku.
U velikom loncu na srednjoj vatri otopite maslac, a zatim dodajte luk, mrkvu i celer te dinstajte desetak minuta uz često miješanje.
Dodajte češnjak i nastavite kuhati na srednjoj vatri minutu.
Dodajte dimljenu papriku i brašno te kuhajte jednu minutu miješajući dok se povrće ne pobrašni.
Potom u lonac ulijte temeljac ili juhu i brokulu i pustite da lagano kuha oko osam do devet minuta dok ne omekša.
Dodajte mlijeko i kuhajte na laganoj vatri dok se juha ne ugrije.
Dodajte izmiksani svježi sir i naribani sir i miješajte dok se ne otope. Pazite da ne pojačate toplinu jer će se mlijeko zgrušati.
Jednu šalicu juhe prebacite u blender i izmiksajte, dopuštajući da para izađe kroz ventilacijski otvor. Izmiksanu juhu prebacite natrag u lonac. Alternativno, možete koristiti uronjeni štapni mikser za blendanje juhe.
Dodajte soli po ukusu, ako je potrebno, preporučuje I heart vegetables.