Ilustracija (Pexels)
Siječanj je idealan mjesec za eksperimentiranje u kuhinji i istraživanje novih okusa. Zato je ovo jelo idealno - jednostavno za pripremiti, sastojke najvjerojatnije već imate u svojoj kuhinji a uživanje u okusu garantirano.
Za 4 porcije:
1. Skuhajte tjesteninu i piletinu
Stavite dvije veće posude s posoljenom vodom da zakuhaju (jedna za tjesteninu, druga za piletinu). Kada voda zakuha, ubacite piletinu te je kuhajte 35 minuta. Nakon što je voda zakuhala u drugoj posudi, ubacite tjesteninu te je kuhajte 9 do 11 minuta dok ne bude al dente.
2. Sjedinite sastojke za umak
U međuvremenu, u manjoj posudi sjedinite češnjak, maslac od kikirikija, 1 žlicu sezamovog ulja, sojin umak, ulje od čilija, med, biljno ulje i vodu. Miješajte pjenjačom dok se sastojci u potpunosti ne sjedine.
3. Natrgajte piletinu
Piletinu natrgajte na trakice koristeći dvije vilice. Tjesteninu procijedite pa ju vratite u lonac i ubacite preostalu žlicu sezamovog ulja. Dodajte piletinu, kupus i umak te izmiješajte da se sastojci sjedine i prožmu.
4. Poslužite
Ako želite, poslužite nadjeveno nasjeckanim mladim lukom i s još malo ulja od čilija.
Izvor: Index.hr