KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Dašak tajlandske kuhinje - piletina s kikiriki umakom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Siječanj je idealan mjesec za eksperimentiranje u kuhinji i istraživanje novih okusa. Zato je ovo jelo idealno - jednostavno za pripremiti, sastojke najvjerojatnije već imate u svojoj kuhinji a uživanje u okusu garantirano.

Za 4 porcije:

  • 680 g pilećih prsa
  • 340 g linguina
  • 2 češnja češnjaka, protisnutog
  • 120 g maslaca od kikirikija
  • 60 ml vinskog octa
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 8 žlica sojinog umaka
  • 1 žlica + 1 žličica ulja od čilija
  • 1 žlica + 1 žličica meda
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 120 ml vode
  • 100 g ljubičastog kupusa, naribanog
  • ½ žličice soli
  • Nasjeckani mladi luk ili peršin, po želji za posip

Priprema

1. Skuhajte tjesteninu i piletinu

Stavite dvije veće posude s posoljenom vodom da zakuhaju (jedna za tjesteninu, druga za piletinu). Kada voda zakuha, ubacite piletinu te je kuhajte 35 minuta. Nakon što je voda zakuhala u drugoj posudi, ubacite tjesteninu te je kuhajte 9 do 11 minuta dok ne bude al dente.

2. Sjedinite sastojke za umak

U međuvremenu, u manjoj posudi sjedinite češnjak, maslac od kikirikija, 1 žlicu sezamovog ulja, sojin umak, ulje od čilija, med, biljno ulje i vodu. Miješajte pjenjačom dok se sastojci u potpunosti ne sjedine. 

3. Natrgajte piletinu

Piletinu natrgajte na trakice koristeći dvije vilice. Tjesteninu procijedite pa ju vratite u lonac i ubacite preostalu žlicu sezamovog ulja. Dodajte piletinu, kupus i umak te izmiješajte da se sastojci sjedine i prožmu. 

4. Poslužite

Ako želite, poslužite nadjeveno nasjeckanim mladim lukom i s još malo ulja od čilija.

Izvor: Index.hr

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter