KUHAJTE S GLASOM ISTRE

Recept dana: Hrskavi proteinski čips od luka

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Volite luk? Volite čips? Ovaj recept je savršen za vas!

Neodoljivi su, hrskavi i toliko ukusni da će nestati u tren oka

Ovaj snack s lukom dobiva dodatnu dozu proteina zahvaljujući posnom siru, koji je niskokaloričan i bogat proteinima. Idealni su za sve koji paze na prehranu, ali žele uživati bez grižnje savjesti!

Sastojci:

  • 1 luk
  • 1 šalica posnog sira
  • 1 jaje
  • Sol i papar
  • Malo svježeg timijana
  • ½ žličice suhog origana
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.

Ogulite luk i narežite ga na kolute. U zdjeli pomiješajte posni sir, jaje, sol i origano dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Prelijte maslinovo ulje po limu za pečenje. Savjet – budite izdašni s uljem jer će čips biti hrskaviji!

Na lim stavite otprilike jednu i pol žlicu smjese od posnog sira i žlicom je oblikujte u krugove veličine kolutića luka.

Na svaki krug smjese stavite po jedan kolut luka i lagano ga pritisnite.

Gornji dio kolutića luka nakapajte još malo maslinovog ulja te začinite solju, paprom i timijanom.

Pecite u pećnici 24-28 minuta dok rubovi ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Izvadite gotov čips iz pećnice i pustite ga da se nekoliko minuta hladi. Potom ih pažljivo izvadite špatulom i poslužite.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter