(Snimio Marko Lukunic / Pixsell)
Male su, jednostavne za napraviti i brzo nestaju u ustima: ove slatke mini kiflice pravi su užitak pečenja za cijelu obitelj.
Bilo s cimetom i šećerom, s čokoladnom kremom ili s marmeladom – recept za ove svojevrsne „lažne“ kroasane možete lako mijenjati prema ukusu, tako da se sve želje mogu ispuniti. Isprobajte obavezno!
Za tijesto:
Za punjenje:
View this post on Instagram
Za tijesto umijesite maslac, krem sir, šećer i sol pomoću ručnog miksera koristeći nastavak za tijesto. Potom pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte u tijesto i umijesite. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ohladite sat vremena. Pomiješajte šećer, vanilin šećer, cimet i kardamom. Ostavite sa strane. Umutite jaje i mlijeko i ostavite sa strane.
Tijesto podijelite na tri jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte na tanki krug (cca 22 cm). Sada krugove premažite smjesom jaja i mlijeka i prelijte smjesom cimeta i šećera. Oštrim nožem izrežite svaki krug tijesta na 12 malih komada. Svaki dio zarolajte od duže strane do vrha u oblik kroasana i stavite na lim za pečenje s dovoljnim razmakom između pojedinih komada.
Kiflice pecite u pećnici oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Uživajte!