Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Neodoljive mini kiflice

| Autor: Life
(Snimio Marko Lukunic  / Pixsell)

(Snimio Marko Lukunic / Pixsell)


Male su, jednostavne za napraviti i brzo nestaju u ustima: ove slatke mini kiflice pravi su užitak pečenja za cijelu obitelj.

Bilo s cimetom i šećerom, s čokoladnom kremom ili s marmeladom – recept za ove svojevrsne „lažne“ kroasane možete lako mijenjati prema ukusu, tako da se sve želje mogu ispuniti. Isprobajte obavezno!

Sastojci (za oko 35 komada):

Za tijesto:

  • 70 g maslaca
  • 70 g krem sira
  • 50 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 220 g brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo

Za punjenje:

  • 100 g šećera
  • 1 pakiranje vanilin šećera
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog kardamoma
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka

Priprema:

Za tijesto umijesite maslac, krem sir, šećer i sol pomoću ručnog miksera koristeći nastavak za tijesto. Potom pomiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte u tijesto i umijesite. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ohladite sat vremena. Pomiješajte šećer, vanilin šećer, cimet i kardamom. Ostavite sa strane. Umutite jaje i mlijeko i ostavite sa strane.

Tijesto podijelite na tri jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte na tanki krug (cca 22 cm). Sada krugove premažite smjesom jaja i mlijeka i prelijte smjesom cimeta i šećera. Oštrim nožem izrežite svaki krug tijesta na 12 malih komada. Svaki dio zarolajte od duže strane do vrha u oblik kroasana i stavite na lim za pečenje s dovoljnim razmakom između pojedinih komada.
Kiflice pecite u pećnici oko 15 minuta na 180 stupnjeva. Uživajte!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter