(Snimio Petar Fabijan)
Ako se samo malo odmaknete od klasičnog recepta za lazanju, dobit ćete eksploziju okusa u obliku verzije s ricottom i špinatom.
Za pripremu vam treba samo 25 minuta, a nakon 40 minuta pečenja, dobit ćete savršen okus novih vam omiljenih lazanja.
Za ovo jelo možete koristiti i lazanje koje se ne moraju prethodno kuhati.
Prvo pripremite umak bešamel. Na maslacu popržiti brašno, dodati toplo mlijeko, pustiti da zakuha i začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. U duboku tavu staviti malo posoljene vode, staviti špinat, poklopiti i kuhati dok ne omekša.
Špinat dobro ocijediti rukama i narezati.
Tako pripremljen špinat pomiješati s ricottom, začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Na dno namašćene posude za pečenje složiti red tjestenine, premazati smjesom od špinata, pokapati bešamelom, staviti malo mozzarelle narezane na ploške i posuti parmezanom.
Slagati dok ne potrošite sve sastojke. Posljednji red neka bude smjesa od špinata, mozzarelle, bešamela i parmezana.
Peći 30-ak minuta na 200 stupnjeva. Ako želite biti sigurni da će se tijesto skuhati, pecite 20-ak minuta prekriveno folijom, a onda još desetak bez folije.
Dobar tek!