Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Neodoljive lazanje s ricottom i špinatom

| Autor: Ana Braškić
(Snimio Petar Fabijan)

(Snimio Petar Fabijan)


Ako se samo malo odmaknete od klasičnog recepta za lazanju, dobit ćete eksploziju okusa u obliku verzije s ricottom i špinatom.

Za pripremu vam treba samo 25 minuta, a nakon 40 minuta pečenja, dobit ćete savršen okus novih vam omiljenih lazanja.

Sastojci za šest osoba

  • 250 g tjestenine za lazanje
  • 0,5 l mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 500 g očišćenog svježeg špinata
  • 350 g sira ricotta
  • 100 g naribanog parmezana
  • 200 g mozzarelle
  • muškatni oraščić
  • sol, papar

Priprema

Za ovo jelo možete koristiti i lazanje koje se ne moraju prethodno kuhati.

Prvo pripremite umak bešamel. Na maslacu popržiti brašno, dodati toplo mlijeko, pustiti da zakuha i začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. U duboku tavu staviti malo posoljene vode, staviti špinat, poklopiti i kuhati dok ne omekša.

Špinat dobro ocijediti rukama i narezati.

Tako pripremljen špinat pomiješati s ricottom, začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem.

Na dno namašćene posude za pečenje složiti red tjestenine, premazati smjesom od špinata, pokapati bešamelom, staviti malo mozzarelle narezane na ploške i posuti parmezanom.

Slagati dok ne potrošite sve sastojke. Posljednji red neka bude smjesa od špinata, mozzarelle, bešamela i parmezana.

Peći 30-ak minuta na 200 stupnjeva. Ako želite biti sigurni da će se tijesto skuhati, pecite 20-ak minuta prekriveno folijom, a onda još desetak bez folije.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter