kuhajte s glasom istre

Recept dana: Htipiti, grčki umak od fete i paprike

| Autor: Lucija Sučić
(Screenshot @therealgreekuk Instagram)

(Screenshot @therealgreekuk Instagram)


Htipiti je tradicionalni grčki umak od feta sira kojeg odlikuje kremasta tekstura i pikantan okus. Idealan je kao namaz za kruh, dip za povrće ili dodatak uz meso s roštilja. Brzo se priprema i donosi bogatstvo mediteranskih okusa, a recept za ovo oduševljenje za nepce potražite u nastavku!

Sastojci

  • 4 crvene paprike
  • 1 glavica češnjaka
  • 200g feta sira
  • 200g krem ??sira
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice meda
  • papar
  • slatka paprika
  • čili pahuljice
  • peršin

Priprema

Zagrijte pećnicu i na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje posložite četiri paprike i češnjak kojem ste odrezali kapicu te sve lagano zalijte maslinovim uljem.

Kada na paprici vidite da je pečena, sve izvadite i pustite da se malo ohladi.

U blender ubacite sireve, pečenu papriku, istisnite češnjak iz ovoja te dodajte još malo maslinovog ulja i žličicu meda.

Dodajte malo papra i čili pahuljica te mljevene paprike te sve dobro izblendajte.

Poslužite s toplim tostiranim kruhom i uživajte u neodoljivim grčkim okusima!

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter