KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Pečena patka s mlincima

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Pečena patka često se nađe na meniju za blagdane, no isto tako je odlična i za sasvim uobičajen obiteljski ručak.

Za pečenje treba nešto više vremena, stoga je ova receptura idealna za nedjeljni ručak ili kad god imate više vremena.

Sastojci:

  • patka od minimalno 2 kg
  • 0,5 dcl ulja
  • 4 mrkve
  • 2 kapule
  • korijen celera
  • 500 g mlinaca
  • papar
  • sol

Priprema:

Patku dobro operite, obrišite papirnatim ubrusima te odstranite iznutrice, glavu i nožice. Dobro je natrljaje solju i paprom, stavi na lim za pečenje i dobro nauljite.

Luk razrežite na polovice a mrkvu i celer na deblje ploške, pa rasporedite u plehu oko patke.

Ubacite u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.

Patku pecite 15-ak minuta s jedne strane, a zatim je okrenite te pecite još sat i pol uz povremeno prelijevanje masnoćom.

Dok se patka peče, pripremite mlince: stavite ih u cjediljku, razlomite rukama na manje komade i prelijte kipućom posoljenom vodom.

Kad je pečena, izvadite patku iz pećnice i razrežite na komade, a mlince stavite u zdjelu i pomiješajte s masnoćom od pečenja.

Servirajte toplo. Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter