Ilustracija (Pixabay)
Gurmanski njoki spoj su bogatih okusa i kremastih tekstura, savršeni za obrok koji ostavlja dojam.
S aromatičnim umakom od kobasica i rajčica, te svježinom začinjene ricotte, ovo jelo donosi pravi gastronomski užitak. Priprema je jednostavna, a rezultat je pravo gurmansko iskustvo.
Zagrijte veliku tavu na jakoj vatri. Dodajte kobasicu i kuhačom je usitnjavajte dok se prži. Kada komadiću budu pečeni sa svih strana, izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.
Smanjite vatru i dodajte maslinovo ulje, luk i češnjak pa pirjajte nekoliko minuta, uz miješanje, na laganoj do srednje jakoj vatri dok ne zamiriše. Dodajte rajčice i origano. Vratite kobasicu i pirjajte na laganoj vatri 30-45 minuta. Posolite i po želji začinite ljutom paprikom.
Dok se umak kuha, pomiješajte sastojke za ricottu u odvojenoj posudi. Dodajte začinsko bilje i začine po vlastitom ukusu i dobro promiješajte.
Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju.
U tavu s umakom umiješajte kuhane njoke. Kuhajte dok umak ne proključa pa ugasite vatru.
Vruće njoke poslužite prelivene s malo začinjene ricotte.
Dobar tek!
Izvor: Punkufer.hr