2020...treći je dan novog Lita...mir, tišina...nigdje nikog...kad na jedanput...KLAK!...otvaraju se vrata restorana i u salu ulazi uzdignuta čela polako i dostojanstveno stalni gost...
Kaže da mu je dosadila tuna, ali da je i dalje na dijeti... Preporučam mu file brancina na blitvi i krumpiru... odbija... tip je tvrdi orah...
Kaže da želi rižoto s kozicama i plodovima mora... Klimnem mu u znak potvrde i uz namrgođen osmjeh, ulazim u kuhinju... Neka mu bude... uzimam kozice ali ne i pedoče i ostale morske delicije... umjesto njih po kozicama ribam domaću mrkvu i tikvicu... moja je ipak zadnja... kuhar je polubog... postanite i vi polubog unutar svoja četiri kuhinjska zida i stvarajte čuda kao dijetalna rižota koja to nisu... ali su vraški ukusna... Uživajte u stvaranju...
Složenost: srednje
Sastojci za 2 osobe:
Priprema:
Skuhati na pola rižu, ocijediti ju i staviti po strani. Kozice prepržiti na maslinovom ulju, lagano na nekoliko zrna rukom zdrobljenog češnjaka, nakon pet minuta ubaciti 4 šake polukuhane riže i lagano miješati, dok ne počne pucketati...
Zatim dodati 1 dcl malvazije i lagano miješati dalje...
Dok se kuha naribati po svemu 1 mrkvu, pola tikvice, jušnu žlicu kapara, šaku crnih maslina, cijelo vrijeme lagano miješati i dodavati vodu čisto da smjesa bude cijelo vrijeme gusta, ne vodenasta.
Nakon dvanaestak minuta maknuti s izvora topline i servirati na tanjure.
Možete dekorirati s listićima blitve ili grančicama koromača...
Dobar tek folks!
Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.
Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.
Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.
Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.
U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.
To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.
Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.