Ilustracija (Pexels)
Piletina je još jedna vrlo raznovrsna namirnica, a čak i da ne volite jedan dio, neki drugi će vam zasigurno odgovarati. Pileća krilca izrazito su popularna namirnica koja se pripremaju u kućnoj radinosti, restoranima i fast foodovima, a mi vam danas donosimo jednostavan i brz recept za ukusna krilca iz vlasitite kuhinje.
Barbecue umak
Krilca začiniti solju, paprom, slatkom paprikom, muškatnim oraščićem i sjeckanim češnjakom. Pokriti prianjajućom folijom i pustiti da se mariniraju 2 sata u hladnjaku. Dok se krilca mariniraju, pripremite barbecue umak.
U lončić staviti senf, ljutu papričicu, slatku papriku te dodati vodu. Pomiješati i dodati ketchup, ocat, umak Worcestershire i šećer.
Kuhati 15 minuta na laganoj vatri. Zatim dodati med i kuhati još 15 minuta. Gotov umak staviti u steriliziranu staklenku, ohladiti i čuvati u hladnjaku nekoliko mjeseci.
Marinirana krilca peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Po isteku vremena premazati ih s 200 ml barbecue umaka u koji ste umiješali dvije žlice meda. Peći još pet minuta. Posuti sezamom i poslužiti sa zelenom salatom.
Dobar tek!