kuhajte s glasom istre

Recept dana: Grčki klasik - musaka

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Musaka je grčko jelo rado viđeno na stolovima u regiji i svijetu. Radi se od sastojaka koje malo tko ne voli - meso i krumpir. Priprema se možda čini komplicirana, ali kada se jednom uhodate shvatit ćete da je zapravo vrlo jednostavna, a krajnji rezultat je fantastičan. Isprobajte naš recept za ovu grčku deliciju.

Sastojci za četiri osobe

  • 500 g mljevenog mesa (po želji)
  • 500 g krumpira
  • 300 g pelata
  • 1/2 kapule
  • ulje
  • 2 žlice svježeg sjeckanog peršina
  • sol, papar
  • 50 g maslaca
  • 30 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 2 jaja

Priprema

Na malo ulja popržiti na kockice narezanu kapulu.

Kada kapula omekša, ubaciti meso i neprestano miješajući dinstati dok tekućina ne ispari. Dodati zgnječene pelate i čašu vode te začiniti solju i paprom. Kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta.

Krumpir oguliti i narezati na kocke te ubaciti u meso.

Kuhati dok krumpir ne omekša. Kušati i po želji još začiniti.

U posudi pomiješati mlijeko, jaja i brašno. Maslacem dobro namastiti vatrostalnu posudu i po njoj rasporediti meso i krumpir.

Preliti smjesom jaja i mlijeka, posoliti i peći 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Prije posluživanja posuti peršinom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter