Ilustracija (Pexels)
Musaka je grčko jelo rado viđeno na stolovima u regiji i svijetu. Radi se od sastojaka koje malo tko ne voli - meso i krumpir. Priprema se možda čini komplicirana, ali kada se jednom uhodate shvatit ćete da je zapravo vrlo jednostavna, a krajnji rezultat je fantastičan. Isprobajte naš recept za ovu grčku deliciju.
Na malo ulja popržiti na kockice narezanu kapulu.
Kada kapula omekša, ubaciti meso i neprestano miješajući dinstati dok tekućina ne ispari. Dodati zgnječene pelate i čašu vode te začiniti solju i paprom. Kuhati na laganoj vatri 20-ak minuta.
Krumpir oguliti i narezati na kocke te ubaciti u meso.
Kuhati dok krumpir ne omekša. Kušati i po želji još začiniti.
U posudi pomiješati mlijeko, jaja i brašno. Maslacem dobro namastiti vatrostalnu posudu i po njoj rasporediti meso i krumpir.
Preliti smjesom jaja i mlijeka, posoliti i peći 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Prije posluživanja posuti peršinom.