Ilustracija (Pexels)
Ukusan domaći obrok u radnom tjednu ponekad je tek tjestenina prelivena kupovnim umakom, ali to ne mora biti tako. Mnoga maštovita i vrlo ukusna jela možete pripremiti za isto vrijeme, a osim što ćete uživati u pravom gurmanskom iskustvu, napravit ćete nešto dobro i za svoje zdravlje, prenosi Pun kufer.
Losos u korici od pesta jedno je od takvih jela. Za pripremu vam treba tek 15 minuta i samo pet sastojaka. U redu, šest, ako ćete spravljati i prilog, a mi vam predlažemo nešto povrtno i jednostavno, poput salate ili povrća kuhanog na pari koje će biti gotovo i prije nego se zvijezda večeri pojavi iz pećnice.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
Filete lososa posložite na lim za pečenje tako da gornju stanu, onu gdje je bila koža, okrenete prema dolje.
Svaki filet premažite debelim slojem pesta.
Pomiješajte krušne mrvice i parmezan i posipajte po pestu.
Pokapajte s malo ulja i pecite 10-ak minuta.
Dobar tek!