Ilustracija (Pexels)
Ne kažemo da su pink jela samo za Valentinovo, ali evo ideje!
U ovoj pašti možete uživati kad god se zaželite bogatog okusa i zanimljivog izgleda. Slana feta odlično će se slagati sa zemljanom slatkoćom cikle, stvarajući ukusan i uravnotežen umak
Čak i ako ne volite ciklu, ovdje ćete joj teško moći odoljeti…
Zakuhajte veliki lonac vode te ju obilno posolite.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente.
U međuvremenu stavite ciklu (sa sokom), feta sir, češnjak, limunov sok, crveni čili i maslinovo ulje u blender. Obilno začinite solju i paprom i miksajte dok ne postane glatko.
Tjesteninu ocijedite, no sačuvajte dvije zaimače vode od kuhanja.
Izblendani umak ulijte u tjesteninu zajedno s jednom zaimačom vode, i miješajte dok umak ne prekrije tjesteninu, te po potrebi dodajte još vode.
Umiješajte bosiljak pa podijelite tjesteninu u zdjelice. Povrh stavite namrvljenu fetu i nasjeckane pistacije, a zatim poslužite i uživajte, poručuje Zena’s Kitchen.