Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Neodoljivo dobra tjestenina sa ciklom i feta sirom

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Ne kažemo da su pink jela samo za Valentinovo, ali evo ideje!

U ovoj pašti možete uživati kad god se zaželite bogatog okusa i zanimljivog izgleda. Slana feta odlično će se slagati sa zemljanom slatkoćom cikle, stvarajući ukusan i uravnotežen umak

Čak i ako ne volite ciklu, ovdje ćete joj teško moći odoljeti…

Sastojci

  • 500 g sušene tjestenine
  • 600 g kuhane cikle (sa sokom), narezane na četvrtine
  • 200 g feta sira (ostavite malo sa strane za ukrašavanje)
  • 2 režnja češnjaka, grubo nasjeckana
  • sok jednog limuna
  • 1 crvena čili papričica, po želji
  • 4 žlice kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 25 g svježeg bosiljka
  • 1 mala šaka pistacija, grubo nasjeckanih

Priprema

Zakuhajte veliki lonac vode te ju obilno posolite.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente.

U međuvremenu stavite ciklu (sa sokom), feta sir, češnjak, limunov sok, crveni čili i maslinovo ulje u blender. Obilno začinite solju i paprom i miksajte dok ne postane glatko.

Tjesteninu ocijedite, no sačuvajte dvije zaimače vode od kuhanja.

Izblendani umak ulijte u tjesteninu zajedno s jednom zaimačom vode, i miješajte dok umak ne prekrije tjesteninu, te po potrebi dodajte još vode.

Umiješajte bosiljak pa podijelite tjesteninu u zdjelice. Povrh stavite namrvljenu fetu i nasjeckane pistacije, a zatim poslužite i uživajte, poručuje Zena’s Kitchen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter