(Ilustracija Freepik)
Rolice od kelja jelo su koje nije nepoznato u svjetskim kuhinjama, no u našem podneblju ponekad zaboravimo na raznovrsnost ove super namirnice.
Ukusne su i zdrave te idealne za hladnije dane.
U ovom receptu donosimo vam jednostavan i provjeren način pripreme rolica koje će vas okusom i mirisom vratiti u djetinjstvo!
Kobasici uklonite ovojnicu te meso zgnječite. Poriluk očistite i narežite na ploške, mrkvu na kockice.
U tavi na malo ulja pirjajte poriluk i mrkvu na laganoj vatri nekoliko minuta, zatim dodajte kobasicu i mljeveno meso. Dobro promiješati i kuhati 10-ak minuta. Kada je meso spremno, maknuti sa strane, dodati parmezan, sol, papar i majčinu dušicu.
Listove kelja oprati i kuhati 5 minuta u slanoj vodi. Listove uroniti u hladnu vodu, posušiti, ukloniti najtvrđi dio te svaki puniti s 2 do 3 velike žlice nadjeva. Zarolati kao sarme, i svaku rolicu obložiti s dvije ploške slanine.
U tavi zagrijati malo ulja, pržiti rolice sa svih strana. Rolice izvaditi iz tave. U tavu uliti bijelo vino, dobro promiješati i pustiti da se zgusne. Rolice od kelja poslužiti s umakom i po želji uz pire krumpir.
Dobar tek!