Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Grillani sendvič sa sušenim rajčicama

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Volimo sendviče, a još kad su topli…

Ovaj nam je uzeo pažnju, a napravljen je sa sourdough kruhom (iako možete koristiti i obični), sušenim rajčicama, špinatom, kremastim sirom i bosiljkom.

Svaki od okusa idealno se slaže s drugim – što da kažemo osim ljubav na prvi griz!

Sastojci

  • 2 kriške sourdough kruha (ili običnog)
  • sir
  • 3 žlice pirjanog špinata
  • 2 žlice sušenih rajčica
  • 2 komadića maslaca
  • ¼ žličice soli sa češnjakom

Priprema

Na jednu krišku kruha stavite sir, špinat i sušene rajčice. Dodajte ostatak sira i gornji komad kruha.

Vanjski dio sendviča premažite maslacem i pospite aromatičnom solju sa češnjakom.

Sendvič stavite u zagrijanu tavu u kojoj se prethodno otopio maslac i pecite na srednjoj vatri, okrećući ga dok obje strane ne porumene i dok se sir ne otopi.

Maknite s vatre i ostavite minutu-dvije prije posluživanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter