(Ilustracija)
Mak, naranča i čokolada savršeno se slažu i spojeni su u ovom jednostavnom kolaču za čiju vam pripremu ne treba puno vremena, piše portal zadovoljna.hr.
SASTOJCI:
4 velika jaja
225 grama šećera
200 grama oštrog brašna
225 grama maslaca sobne temperature
4 velike žlice maka
2 male žlica praška za pecivo
1 mala žlica ekstrakta naranče ili naribana korica 1 nešpricane naranče
SASTOJCI ZA GLAZURU:
100 grama tamne čokolade
100 mililitara slatkog vrhnja
PRIPREMA:
U jednoj posudi pomiješajte brašno, mak i prašak za pecivo. U drugu stavite šećer, maslac sobne temperature i ekstrakt ili ribanu koru naranče. Miksajte ih na jačoj brzini oko 5 minuta dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog dobro miksajte kako bi se u potpunosti povezalo s ostatkom smjese.
Na kraju dodajte mješavinu brašna, maka i praška za pecivo te umiješajte ručno špatulom ili kuhačom. Ubacite smjesu u kalup koji ste prije toga namazali maslacem i posipali oštrim brašnom. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.
Kada je kolač gotov, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se hladi te za to vrijeme pripremite glazuru. Čokoladu natrgajte na kockice i prelijte vrelim slatkim vrhnjem koje ste zakuhali. Ostavite minutu-dvije da se čokolada topi, a zatim miješajte žlicom dok se vrhnje i čokolada ne povežu u glatku smjesu. Prelijte preko kolača i ostavite da se ohladi.