Sastojci: 800 g srdela, 2,5 dl maslinovog ulja, malo brašna za prženje, 250g ili 1-2 luka), 1-2 režnja češnjaka, 2 dcl octa, 1,5 dcl bijelog vina, sol, papar u zrnu, 4 lovorova lista, grančica ružmarina
Priprema: Srdelu očistiti od škrga, iznutrica i ljusaka, oprati, malo posušiti i uvaljati u brašno. Ispržiti ih na vrućem maslinovom ulju i posložiti u veću posadu.
Na ostatku ulja popržiti luk izrezan na rezance, dodati krupno nasjeckani češnjak, papar, sol, lovorov list i ružmarin. Pomiješati, preliti octom i vinom i ostaviti da malo prokuha, pa preliti preko sardela koje moraju biti u tekućini. Sardele na savor bit će najukusnije nakon duljeg stajanja u savoru/marinadi.
*Preuzeto iz knjige "Tri kantuna u hiži srdeline"
Nakladnik/Editore
Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj
Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno
Za nakladnika/Per l Editore
Emil Nimčević
Urednice/ Redattrici
Marija Orbanić
Tanja Ranić Rovis
Stručni suradnici/Collaboratrici professionali
Tamara Nikolić Đerić
Marija Gašparini
Tihomir Horvat
Zorica Bocić
Prevoditelj/Traduzione
Ivana Burić
Grafičko oblikovanje/Progetto grafico
Tanja Ranić Rovis