Sastojci: 400 g svježih sardela, 0,5 dcl maslinovog ulja, 20 komada maslina, pola svježe rajčice, žličica kapara, 0,5 dcl bijelog vina, 10 g svježeg peršina, dva režnje češnjaka, 200 g špinata, sol i papar, jedna marinirana lukovica, jedan limun.
Priprema: Sardelu očistiti i filetirati, masline očistiti od koštica, rajčicu izrezati na sitne kocke, peršin očistiti i iskosati. Masline puniti s jednim komadom rajčice, pola lukovice te komadićem limuna. Zarolati filete od srdela skupa sa maslinom, politi i popapriti. Špinat skuhati, začiniti te dinstati da ostane bez vode. Srdele staviti peći u pećnicu 10 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa. U peć pored srdela staviti i ostatke rajčice, kapra i lukovice te zaliti bijelim vinom. Na skuhani i oblikovani špinat posložiti rolane sardele i sa strane staviti pečenu rajčicu.
*Preuzeto iz knjige "Tri kantuna u hiži srdeline"
Nakladnik/Editore
Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj
Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno
Za nakladnika/Per l Editore
Emil Nimčević
Urednice/ Redattrici
Marija Orbanić
Tanja Ranić Rovis
Stručni suradnici/Collaboratrici professionali
Tamara Nikolić Đerić
Marija Gašparini
Tihomir Horvat
Zorica Bocić
Prevoditelj/Traduzione
Ivana Burić
Grafičko oblikovanje/Progetto grafico
Tanja Ranić Rovis