kuhajte s glasom istre

Recept dana: Cacio e pepe

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Kada ne želite potrošiti previše vremena u kuhinji, a neda vam se niti ići do dućana, talijanski klasik cacio e pepe je idealno rješenje koje će zadovoljiti svačije nepce, a istovremeno uštediti i vrijeme. Ovo izvorno "sirotinjsko" jelo i dalje je hit u svijetu, a trebat će vam svega četiri sastojka.

Sastojci za dvije osobe

  • 160 g špageta
  • 100 g pecorina
  • dvije jušne žlice maslinovog ulja
  • papar

Priprema

Špagete skuhajte "al dente" prema uputama proizvođača. Naribarni pecorino, žličicu papra i maslinovo ulje u međuvremenu pomiješajte u drugoj posudi. Kada se pašta skuha, kacijolom zagrabite vodu i ulijte u posudu sa sirom, uljem i paprom te miješajte dok se sir ne otopi i smjesa postane kremasta.

Špagete ubacite u smjesu te miješajte dok se sve ne sjedini. Servirajte odmah.

Dobar tek!

Izvor: Barilla

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter