KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Jabuke u šlafroku

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Jabuke u šlafroku jedan je od brojnih jednostavnih deserta za koji nisu potrebni skupi sastojci. Pripremaju se brzo i jednostavno, a omiljena su slastica među svim generacijama. Mnogi ovaj desert povezuju s djetinjstvom, kada su njihove mame ili bake pravile ovu poslasticu od domaćih jabuka za doručak ili večeru.

Sastojci:

4 jabuke

200 g glatkog brašna

2 jaja

250 ml mlijeka

4 žlice šećera

1 vanilin šećer

Postupak:

Za tijesto miksati cijela jaja sa šećerom i prstohvatom soli, dodati i vanilin šećer. Postepeno dodavati mlijeko i brašno. Trebali biste dobiti tijesto malo gušće nego za palačinke. Ostavite ga po strani dok ne očistite jabuke.

Jabuke oguliti i izdubiti im sredinu. Ako imate onaj okrugli nožić, onda ćete dobiti nakon rezanja baš lijepe kolutove jabuka, no ako ga nemate nema veze. Narežite jabuke na ploške kakvog god oblika. Bitno samo da nisu deblje od 5 mm.

Zagrijte u tavi veću količinu ulja. U vruće ulje spuštajte jabuke umočene u tijesto. Pržite ih s obje strane po par minuta. Gotove su kad dobiju lijepu zlaćanu boju.

Pečene jabuke u šlafroku ocijedite na papirnom ubrusu od viška masnoće, posipajte obilno šećerom u prahu i cimetom ako volite cimet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter