KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Zapečeni bijeli grah s kobasicom

| Autor: Glas Istre
(Foto: finirecepti.net.hr)

(Foto: finirecepti.net.hr)


Ovo ukusno jelo jednostavno je za pripremu, a jako je ukusno i dan nakon pripreme. Za samu pripremu trebat će vam oko 45 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

  • 400 g bijelog graha
  • 4 mesne kobasice
  • 150 ml ulja
  • 3 crvena luka
  • 100 g slanine
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica brašna
  • chili s morskom soli
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

Luk nasjeckamo i dodamo u tavu na ulje.

Češnjak narežemo na male komadiće i dodamo u tavu s lukom.

Za to vrijeme slaninu narežemo na prutiće i stavimo u tavu s lukom i češnjakom. Sastojke lagano pržimo i potom dodamo koncentrat rajčice dok se potpuno ne rastopi.

U tavu dodamo brašno, ulijemo malo ulja da napravimo blagu zapršku. U tavu ulijemo vodu i sastojke dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice.

U tavu dodamo bijeli grah iz konzerve i po potrebi dodamo još vode.

U grah dodamo svježe sjeckani peršin, crvenu mljevenu papriku i pustimo da se lagano kuha.

Kobasice narežemo na kolutiće, dodamo ih u tavu s grahom i još malo kuhamo.

Pripremljeni grah prelijemo u vatrostalnu posudu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.

Dobar tek!

Izvor

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter