(Snimila Tea Tidić)
Tortilje se mogu spremiti na puno načina, a danas vam donosimo recept koji je vrlo jednostavan, a možete ga prilagoditi onom što imate kod kuće.
Tako se može dodati nasjeckana pileća prsa, brokula, tikvice… jedino važno jest da se sve sitno nasjecka na kockice, da se može lijepo složiti u tortilju.
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
U dubljoj tavi izdinstajte luk, sitno nasjeckanu papriku i mrkvu, dinstajte par minuta, pa dodajte grah i kukuruz.
Začinite po želji s malo soli i papra, a ako volite malo ljuće dodajte i čilija u prahu.
Pustite da se malo ohladi, pa ovom smjesom punite tortilje i motajte ih kao sarme i slažite u dublji pleh. Kad ste složili sve tortilje, prelijte ih šalšom (passata di pomodoro), te sve pospite ribanom gaudom.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, i pecite oko 45 minuta, dok se sir ne rastopi i malo zapeče.
Dobar tek!