KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Vege tortilje sa sirom zapečene u pećnici - jednostavno, ukusno i lagano jelo

| Autor: Glas Istre
(Snimila Tea Tidić)

(Snimila Tea Tidić)


Tortilje se mogu spremiti na puno načina, a danas vam donosimo recept koji je vrlo jednostavan, a možete ga prilagoditi onom što imate kod kuće.

Tako se može dodati nasjeckana pileća prsa, brokula, tikvice… jedino važno jest da se sve sitno nasjecka na kockice, da se može lijepo složiti u tortilju.

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 pakiranje tortilja (od 6 ili 8 komada
  • 1 kapula
  • 1 žuta paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 2 mrkve
  • konzerva graha (ili slanutka)
  • manja konzerva kukuruza
  • šalša (passata di pomodoro)
  • 25 dkg ribane gaude

Priprema:

U dubljoj tavi izdinstajte luk, sitno nasjeckanu papriku i mrkvu, dinstajte par minuta, pa dodajte grah i kukuruz.

Začinite po želji s malo soli i papra, a ako volite malo ljuće dodajte i čilija u prahu.

Pustite da se malo ohladi, pa ovom smjesom punite tortilje i motajte ih kao sarme i slažite u dublji pleh. Kad ste složili sve tortilje, prelijte ih šalšom (passata di pomodoro), te sve pospite ribanom gaudom.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, i pecite oko 45 minuta, dok se sir ne rastopi i malo zapeče.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter