Ilustracija (Pixabay)
Priprema kolača ponekad može biti zahtjevna s obzirom na količinu sastojaka i njihovu cijenu, pogotovo ako vam se nešto slatko jede "baš sad".
Jedan od takvih je i popularni "banana bread" odnosno kruh od banane čije recepte nerijetko krasi mnoštvo namirnica.
Zahvaljujući slastičarki Candice Bannister, pronašli smo recept sa svega tri sastojka za ukusni i sočni kruh od banane kojeg je otkrila za Express.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite papir za pečenje. Smjesu za banana kruh napravit tako da prvo vilicom zgnječite bananu, a potom dodajte brašno i sve zajedno ujednačite miješanjem.
Tek na kraju dodajte svijetlu melasu ili med i potom sve dobro pomiješajte i smjestite u posudu za pečenje. Ako želite, dodajte grožđice ili čokoladne mrvice za dodatnu dozu okusa.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko pola sata, dok kruh ne postane zlatno smeđe boje.
Dobar tek!