Varivo od poriluka s mini rajčicama
Ukusno varivo za lagani ručak
Sastojci:
Priprema:
Povrće očistimo i operemo. Mrkvu, korijen celera i krumpir naribamo na fini ribež, a luk nasjeckamo.
U visoku ugrijanu posudu ulijemo ulja, dodamo sjeckani luk i odmah zatim naribano povrće.
Sastojke začinimo sa solju i pržimo na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme mini rajčice prerežemo po pola i slažemo s prerezanom stranom prema gore, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo u pećnicu pod grill 15-tak minuta.
Nakon 10-15 minuta kada se povrće dobro ispirjalo dodamo narezani hamburger na deblje ploškice te ostavimo da se malo poprži.
Poriluk operemo, očistimo i narežemo na trakice širine 1-1,5 cm i dodamo u posudu.
Poriluk posipamo s malo mljevene crvene paprike i brašna potom dodamo maslac i malo chilija s morskom soli. Čim je chili počeo puštati miris dodamo juhu dok ne pokrije sastojke. Varivo kuhamo 30 minuta.
Nakon 15-tak minuta mini rajčicu izvadimo iz pećnice. Kuhano varivo sada rasporedimo u tanjure i preko njega stavimo pečene mini rajčice.