KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Varivo od poriluka s mini rajčicama

| Autor: Glas Istre
Varivo od poriluka s mini rajčicama

Varivo od poriluka s mini rajčicama


Ukusno varivo za lagani ručak

Sastojci:

  • poriluk, 1 kg
  • krumpir, 300 g
  • luk, 1
  • mrkva, 1
  • maslac, 40 g
  • celer, 100 g
  • hamburger, 100 g
  • mljevena crvena paprika, 1 žličica
  • brašno, 1 žlica
  • chili s morskom soli
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Povrće očistimo i operemo. Mrkvu, korijen celera i krumpir naribamo na fini ribež, a luk nasjeckamo.

U visoku ugrijanu posudu ulijemo ulja, dodamo sjeckani luk i odmah zatim naribano povrće.

Sastojke začinimo sa solju i pržimo na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme mini rajčice prerežemo po pola i slažemo s prerezanom stranom prema gore, pokapamo s malo maslinovog ulja i stavimo u pećnicu pod grill 15-tak minuta.

Nakon 10-15 minuta kada se povrće dobro ispirjalo dodamo narezani hamburger na deblje ploškice te ostavimo da se malo poprži.

Poriluk operemo, očistimo i narežemo na trakice širine 1-1,5 cm i dodamo u posudu.

Poriluk posipamo s malo mljevene crvene paprike i brašna potom dodamo maslac i malo chilija s morskom soli. Čim je chili počeo puštati miris dodamo juhu dok ne pokrije sastojke. Varivo kuhamo 30 minuta.

Nakon 15-tak minuta mini rajčicu izvadimo iz pećnice. Kuhano varivo sada rasporedimo u tanjure i preko njega stavimo pečene mini rajčice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter