KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Super svježa i ukusna ljetna salata od krumpira i mahuna

Ilustracija

Ilustracija


Salata od krumpira, mahuna i s crvenim lukom super je svježa i ukusna salata, savršena kao prilog ili kao glavno jelo za ručak.

Budući da recept zahtijeva samo kuhanje kandidat je za jedno od najpopularnijih jela ljeta.

Da ne spominjemo nimalo beznačajnu prednost što ih možete skuhati unaprijed tijekom manje toplih sati dana i pustiti ih da odmore kako bi dobili najbolji okus.

Sastojci:

5 velikih krumpira

oko 300 grama mahuna

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 žlice balzamičnog octa

Sol, papar i origano po ukusu

Postupak:

Luk očistite i narežite na ploške. Stavite ga u zdjelu s vrlo hladnom vodom najmanje pola sata. To će učiniti luk probavljivijim i uzrokovati da element koji sadrži otječe u tekućinu.

Skuhajte krumpir i mahune. Krumpir stavite u lonac s vodom i kuhajte ga poklopljenog. Od vrenja kuhati oko 25/30 minuta. Zatim ih ogulite i narežite na kockice te ostavite da se ohlade.

Mahunama odrežite krajeve i kuhajte ih u slanoj vodi oko 10 - 15 minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite sa strane.

U veliku zdjelu stavite krumpir, mahune i luk. Salatu posolite i popaprite te dodajte preljev od ulja, origana i balzamičnog octa.

Dobro izmiješajte i ohladite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter