(Foto: iStock)
Donosimo vam recept za palentu pripremljenu na malo drugačiji, ali i dalje vrlo ukusan način. Priprema za palentu s četiri vrste sira je vrlo jednostavna, a traje 20 minuta. Za samo kuhanje trebate izdvojiti oko sat i 20 minuta.
Zakuhati litru vode, posoliti je i dodati malo ulja. Umiješati kukuruzno brašno i miješati pjenjačom kako se ne bi napravile grudice.
Kada zakuha, smanjiti vatru pe kuhati još 50 minuta, i ne zaboravite miješati.
Dok se palenta kuha, sve vrste sireva narezati na kockice. Namastiti kalup dimenzija 23 x 17 cm, staviti četvrtinu palente, i po njoj rasporediti zreli kravlji sir. Zatim staviti još četvrtinu i staviti meki sir.
Sljedeći sloj palente pokriti gorgonzolom. Završni sloj posuti ribanim parmezanom. Peći 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kada je površina dobila zlatnu boju, vaše jelo je gotovo. Poslužiti toplo uz zelenu salatu.
Dobar tek!