Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Palenta s četiri vrste sira

| Autor: Ana Braškić
(Foto: iStock)

(Foto: iStock)


Donosimo vam recept za palentu pripremljenu na malo drugačiji, ali i dalje vrlo ukusan način. Priprema za palentu s četiri vrste sira je vrlo jednostavna, a traje 20 minuta. Za samo kuhanje trebate izdvojiti oko sat i 20 minuta.

Sastojci za šest osoba

  • 1 l vode
  • 250 g kukuruznog brašna
  • sol, žlica ulja
  • 140 g zrelog kravljeg sira
  • 130 mekog sira
  • 120 g gorgonzole
  • 55 g ribanog parmezana
  • 10 g maslaca

Priprema

Zakuhati litru vode, posoliti je i dodati malo ulja. Umiješati kukuruzno brašno i miješati pjenjačom kako se ne bi napravile grudice.

Kada zakuha, smanjiti vatru pe kuhati još 50 minuta, i ne zaboravite miješati.

Dok se palenta kuha, sve vrste sireva narezati na kockice. Namastiti kalup dimenzija 23 x 17 cm, staviti četvrtinu palente, i po njoj rasporediti zreli kravlji sir. Zatim staviti još četvrtinu i staviti meki sir.

Sljedeći sloj palente pokriti gorgonzolom. Završni sloj posuti ribanim parmezanom. Peći 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Kada je površina dobila zlatnu boju, vaše jelo je gotovo. Poslužiti toplo uz zelenu salatu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter