kuhajte s glasom istre

Recept dana: Klasično provansalsko jelo - tapenada od maslina

| Autor: Novi list
(Foto @sikebetti Instagram)

(Foto @sikebetti Instagram)


Znate li što je tapenada? Radi se o klasičnom provansalskom jelu koje je u osnovi namaz od maslina i inćuna, a već desetljećima je neizostavan u francuskoj kuhinji. Jednostavan za napraviti, pun je predivnih mediteranskih okusa od maslinovog ulja, svježih začina i kapara.

Ovaj ukusni namaz čini fantastično predjelo namazano na kruh, ali se može koristiti i kao nadjev za piletinu ili teletinu. Također je savršen dodatak i platama sa sirom, jer se njegov zemljani okus lijepo slaže s mekim sirevima.

Sastojci

  • 225 g crnih maslina (bez koštica)
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 15 ml svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 1 g sitno naribane limunove korice
  • 12 g ocijeđenih kapara
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 inćuna u ulju
  • Majčina dušica
  • Papar
  • Tostirane kriške kruha za posluživanje

Priprema

Masline, maslinovo ulje, limunov sok, limunovu koricu, ocijeđene kapare, češnjak, inćune, majčinu dušicu i papar stavite u multipraktik. Miksajte dok se svi sastojci ne usitne, ali ne do kraja.

Po potrebi dodajte još malo maslinova ulja za željenu konzistenciju. Namaz poslužite namazan na tostiranom kruhu.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter