Ilustracija (Pexels)
Srdele su omiljena namirnica no najčešće nema neke velike kreativnosti u njihovoj pripremi. Zato Vam donosimo sicilijanski recept koji će ovu dobro poznatu ribu predstaviti u novom ruhu.
Priprema ovog tradicionalnog sicilijanskog recepta vrlo je jednostavna. U multipraktik stavite očišćene srdele i usitnite dok ne dobijete homogenu smjesu.
Dodati 2 žlice grubo mljevenih badema, jaja i grožđice.
Pomiješati, a zatim dodati ribani sir i krušne mrvice. Dodati sjeckani češnjak, peršin i mentu. Na kraju začiniti solju i paprom i dobro promiješati.
Ako je smjesa previše mekana, dodati još malo krušnih mrvica. Rukama oblikovati kuglice, svaku uvaljati u brašno i pržiti na malo ulja do zlatne boje.
Dok se polpete prže, na malo ulja zagrijati sjeckani češnjak, dodati pasatu, sjeckani bosiljak ili mentu i malo soli. Doliti čašu vode i pustiti da zakuha.
U tako pripremljen umak ubaciti polpete i kuhati 15 minuta. Polpete poslužiti s umakom i kruhom.