Kuhajte s Glasom Istre

Recept dana: Riblje pljeskavice

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Riblje pljeskavice su jednostavne, ukusne i povoljne, a mogu biti odličan ručak ili večera za cijelu obitelj, prenosi Index.hr.

Sastojci za četiri osobe

  • 500 g fileta oslića (ili neke druge ribe)
  • jedan manji krumpir
  • manja glavica crvenog luka
  • tri režnja češnjaka
  • jedno jaje
  • dvije žlice krušnih mrvica (po potrebi više, ovisno o konzistenciji smjese)
  • jedna žlica senfa
  • jedna žličica suhog origana ili majčine dušice
  • sol i papar po ukusu

Priprema

Ako ste kupili cijelu ribu, prvo ju dobro očistite, a ako ste kupili filete, usitnite ih u blenderu ili nasjeckajte na sitno.

Krumpir ogulite i skuhajte, a kada se ohladi, zgnječite ga u pire. Crveni luk i češnjak nasjeckajte na sitno.

U zdjeli pomiješajte usitnjenu ribu, pire od krumpira, nasjeckani luk i češnjak, senf, origano (ili majčinu dušicu), jaje, sol i papar. Dodajte krušne mrvice i sve dobro promiješajte.

Po potrebi dodajte još krušnih mrvica, a zatim s mokrim rukama oblikujte pljeskavice. Od ove smjese dobit ćete četiri veće ili osam manjih pljeskavica.

U tavi zagrijte ulje pa pljeskavice pržite na srednje jakoj vatri 4 do 5 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave.

Pljeskavice poslužite s limunom, svježim povrćem, ili uz neki umak po želji, poput tartar umaka ili umaka od jogurta.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter