kuhajte s glasom istre

Recept dana: Pikantni špageti, varijacija klasičnog jela "Aglio, olio e peperoncino"

| Autor: Ana Braškić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Klasični recept "aglio, olio e peperoncino" jedan je od najjednostavnijih i najukusnijih načina za pripremu tjestenine a danas Vam donosimo mali zaokret na tradicionalni način kuhanja: Pikantne špagete.

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

  • 360 g špageta
  • 120 g tvrdog ovčjeg sira
  • 1 mali stručak peršina
  • 1 crvena papričica
  • 1 režanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol

PRIPREMA: 

Zakuhati vodu, posoliti i skuhati špagete “al’ dente”. Dok se tjestenina kuha, nasjecakti peršin, češnjak i papričicu.

Staviti u posudicu češnjak i papričicu, posoliti i preliti maslinovim uljem. Dobro promiješati da bi dobili emulziju. Sačuvati malo vode od kuhanja, a ostatak ocijediti. U zdjelu staviti tjesteninu, preliti emulzijom, podliti s malo vode od kuhanja i dobro promiješati.

Dodati naribani sir, podliti s još malo vode, promiješati i na kraju umiješati sjeckani peršin. Poslužiti odmah.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter