Ilustracija (Pixabay)
Jednostavno jelo sasvim osvježavajućeg okusa jest zasigurno rolada s tunjevinom. Ako volite tunjevinu - definitivno morate isprobati ovu recepturu.
Sastojci za koru:
Sastojci za nadjev:
Priprema:
Skuhajte špinat 15 minuta u slanoj vodi, ocijedite ga i ostavite da se ohladi pa počnite pripremati koru. Uključite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva. U veću posudu uspite brašno, dodajte žličicu soli i žličicu praška za pecivo pa promiješajte.
Dodajte špinat, sjedinite pa postupno dodajte 200 ml mineralne vode. Na kraju dodajte i 2 žlice ulja, promiješajte pa smjesu izlijte u veći lim za pečenje podmazan i obložen papirom za pečenje.
Rasporedite smjesu svugdje po papiru i stavite da se peče 10 minuta. Kora je tanka pa je brzo gotovo. Koru s papirom uvijte u roladu i umotajte u vlažnu krpu. Odložite da se ohladi, a za to vrijeme pripremite nadjev.
Tunjevinu ocijedite od viška ulja pa je izmiješajte s posnom majonezom i malo origana. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite nadjev, pazeći da ne idete do ruba, kako nadjev ne bi curio. Ponovno je urolajte u vlažnu krpu i stavite u hladnjak na minimalno tri sata kako bi se sastojci povezali.
Ohlađenu roladu narežite na kolutove i poslužite.
Dobar tek!