Rižoto s gljivama i bundevom (foto: Fini Recepti)
Lagano jelo u kojem će svi uživati.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Muškatnu bundevu očistimo tako da joj odrežemo gornji i donji dio, nožem ju ogulimo i žlicom joj izvadimo mekani dio. Zatim muškatnu bundevu narežemo na kockice veličine poprilici 1.5 cm.
Sada nasjeckamo luk, dodamo ga u tavu na ugrijano ulje i posolimo. Na luk odmah zatim dodamo narezanu bundevu i sastojke miješajući pirjamo na srednje jakoj vatri.
Kada je luk omekšao preko sastojaka stavimo rižu i po potrebi ulijemo ulje. Miješajući kratko propržimo i rižu, a nakon poprilici 2 minute češnjak narežemo na listiće i dodamo ga u tavu.
Čim češnjak počne puštati miris u lonac ulijemo suho bijelo vino, začinimo muškatnim oraščićem i posolimo.
Kada riža počne upijati tekućinu rižoto nastavimo kuhati podlijevajući temeljcem i stalno miješajući. Rižoto kuhamo dok riža ne postane aldente.
Nakon poprilici 10 minuta kuhanja, narežemo vrganje i dodamo ih u rižu. Nakon 20 minuta kuhanja ugasimo vatru i rižotu dodamo kockice maslaca.
Zatim dimljenom siru skinemo koricu, mekani dio naribamo preko rižota i nježno umiješamo. Zatim lonac poklopimo i ostavimo 2-3 minute da odstoji.
Nakon tri minute jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
(Izvor: Fini recepti)