KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Riža s povrćem - ukusno i lagano jelo, jednostavno za pripremu

| Autor: Glas Istre
Rizxa s povrcxxem (Foto: Pixabay)

Rizxa s povrcxxem (Foto: Pixabay)


U užurbanom ritmu života i uz pregršt obaveza, iako je teško naći vremena za kuhanje - ne bi trebali zapostaviti zdrave obroke.

Danas vam donosimo jednostavan brzinski recept za rižu s povrćem - ovako pripremljenu rižu možete servirati kao lagani obrok ili kao prilog uz meso.

Sastojci za 4 osobe

  • 1 čaša od 2 dcl riže
  • 1 kapula
  • 1 mrkva
  • 1 paprika
  • mala limenka graška
  • šaka smrznutih mahuna
  • šaka sjeckanog peršina
  • 2 pomidora
  • sol
  • papar
  • malo maslaca
  • 1 l povrtnog temeljca

Priprema:

Povrće očistite i nasjeckajte na kockice (kao za francusku salatu), a kapulu nasjeckajte na sitno.

U dubljoj tavi na malo maslaca izdinstajte kapulu, pa kad zažuti, dodajte svo povrće i rižu, i dobro promiješajte da se svi sastojci prožmu.

Dolijte 1 litru povrtnog temeljca, i kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući, dok tekućina ne ispari a riža bude kuhana. Na kraju pospite sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter