KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Piletina i kus-kus na grčki način

| Autor: Glas Istre
Piletina i kus-kus na grčki način (Ilustracija)

Piletina i kus-kus na grčki način (Ilustracija)


Ovaj lagan i ukusan obrok, u kojem se spajaju svježe povrće, začinsko bilje i piletina, odličan je izvor proteina koji pomažu u održavanju mišića. Priprema je jednostavna i brza, piše Novi list

Sastojci:

  • 1 crvena paprika
  • 6 komada mladog luka
  • 20 g crnih maslina
  • 100 g zrelih cherry rajčica
  • 170 g kus-kusa
  • ½ krastavca
  • 2 komada pilećih prsa
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 limun
  • 100 g nemasnog jogurta
  • 15 g svježe metvice
  • 1 mrkva
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

Napunite malu posudu vodom, stavite na srednje jaku vatru i pustite da zavrije.

Paprike i mladi luk nasjeckajte na sitno, a masline očistite od koštica i nasjeckajte. Cherry rajčičce narežite na polovice i sve ubacite u veću posudu.

Kus-kus u posudu i prelijte s 250 ml kipuće vode, te poklopite posudu i ostavite sa strane.

U posebnu zdjelu naribajte krastavac na krupno, dodajte prstohvat morske soli i ostavite 5 minuta, a nakon toga rukama istisnite višak vode iz krastavaca.

Piletinu je prije prženja potrebno marinirati - u duboki tanjur stavite piletinu i premažite s 1 žličicom maslinovog ulja, origanom, prstohvatom crnog papra te sitno naribanom limunovom koricom.

U posebnoj posudi umiješajte jogurt, limunov sok i prstohvat papra te sitno sjeckane listove metvice.

Mrkvu narežite na tanke trakice, te stavite u malu posudu, začinite s prstohvatom soli i papra i dodajte dobar  limunov sok.

U međuvremenu promiješajte kus-kus, a zatim dodajte promiješano usitnjeno povrće s preostalom nasjeckanom metvicom. Dodajte 2 žličice maslinovog ulja i sok od pola limuna. Dobro promiješajte i začinite po ukusu crnim paprom.

Stavite piletinu u vruću tavu i pržite 10 minuta, dok ne dobije zlatnu boju, okrećući se s vremena na vrijeme, a zatim narežite na grube trake.

Kus-kus podijelite između tanjura, dodajte salatu od mrkve i piletine, a zatim poslužite uz tzatziki.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter