Piletina i kus-kus na grčki način (Ilustracija)
Ovaj lagan i ukusan obrok, u kojem se spajaju svježe povrće, začinsko bilje i piletina, odličan je izvor proteina koji pomažu u održavanju mišića. Priprema je jednostavna i brza, piše Novi list.
Sastojci:
Priprema:
Napunite malu posudu vodom, stavite na srednje jaku vatru i pustite da zavrije.
Paprike i mladi luk nasjeckajte na sitno, a masline očistite od koštica i nasjeckajte. Cherry rajčičce narežite na polovice i sve ubacite u veću posudu.
Kus-kus u posudu i prelijte s 250 ml kipuće vode, te poklopite posudu i ostavite sa strane.
U posebnu zdjelu naribajte krastavac na krupno, dodajte prstohvat morske soli i ostavite 5 minuta, a nakon toga rukama istisnite višak vode iz krastavaca.
Piletinu je prije prženja potrebno marinirati - u duboki tanjur stavite piletinu i premažite s 1 žličicom maslinovog ulja, origanom, prstohvatom crnog papra te sitno naribanom limunovom koricom.
U posebnoj posudi umiješajte jogurt, limunov sok i prstohvat papra te sitno sjeckane listove metvice.
Mrkvu narežite na tanke trakice, te stavite u malu posudu, začinite s prstohvatom soli i papra i dodajte dobar limunov sok.
U međuvremenu promiješajte kus-kus, a zatim dodajte promiješano usitnjeno povrće s preostalom nasjeckanom metvicom. Dodajte 2 žličice maslinovog ulja i sok od pola limuna. Dobro promiješajte i začinite po ukusu crnim paprom.
Stavite piletinu u vruću tavu i pržite 10 minuta, dok ne dobije zlatnu boju, okrećući se s vremena na vrijeme, a zatim narežite na grube trake.
Kus-kus podijelite između tanjura, dodajte salatu od mrkve i piletine, a zatim poslužite uz tzatziki.
Dobar tek!